Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

söndag, januari 27, 2008

Varför kan jag aldrig...Why oh why...



...kommunicera med damfrisörer???? Jag ville INTE bli mörkhårig, INTE slingad randig och jag VILLE ha page. Kom därifrån mörkhårig med ljusare ränder och uppklippt i nacken. Klagade jag? NEJ...inte förrän jag kom hem slog mig det sorgliga resultatet. Hur förmedlar man sina önskningar till en damfrisör?
...can't I communicate with hairdressers? I came out a lot poorer than when I came in and with a colour not even close to what I wanted.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vet faktiskt inte BM. Det där med kommunikation är svårt när man inte har de rätta orden. Kanske får man be frissan beskriva med sina ord hurhon / han uppfattat dig och tänker göra och sedan bilda sig en uppfattning om att man är överens.
Fast jag tyckte uppklippet i nacken var snyggt! Gillar du det inte så växer det i alla fall ut. "Randningen" såg jag inte. Men den kan du väl gå tillbaka och be att de fixar till. Kunden har alltid rätt.
Hoppas du fick en bra födelsedagskväll!

Kram
//CH

5:05 em  
Blogger Åsa i Skuttunge said...

Gör som jag - hitta en bra och HÅLL FAST I HENNE/HONOM!!! Min stackars (?) Senca (hon heter så) har stått ut med min brist på att ha i vax och annat klet i håret i 20 år - hon klagar högljutt men ler glatt åt mig. - och jag har alltid varit nöjd när jag går därifrån. Uppenbarligen ska jag vara glad och tacksam över det...Så jag byter inte (vill du ha adressen..?;-))

5:40 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, ibland undrar man... och fattig blir man på kuppen ;) Slingra mig skulle yngsta dottern passa på att göra under jul när hon var hemma... blev av? Nopp, och klarar jag det själv? DÅ blir det nog kul, hehehe... Klippa mig borde jag också... prioritering av pengar? Ja, antagligen :)
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som dock ÄR avis på att du fått håret fixat... önskar det nämligen själv... men vilken frissa? hopplös just nu om det inte redan beskådats, hihihi...
ansjovis? wv gav anjiswo... hm, tolkas annars som???

8:37 em  
Blogger Knit-Marie said...

ansjovis? wv gav anjiswo... hm, tolkas annars som???

Va?

9:16 em  
Anonymous Anonym said...

Omväxling förnöjer - det gäller bara att komma över tröskeln och vänja sig. Jag tror du blev fin - det låter så på din beskrivning. Kanske får jag syn på dig i Åkermyntan en dag, dvs. om jag då känner igen dig förstås :)

12:04 fm  
Blogger Thepas said...

Ja visst är det svårt! Jag har en frisörska som jag klipper mig hos och henne tycer jag om, men nu när jag inte har så spektakulära frisyrer eller färger längre så känns hon lite dyr. Jag behöver bara klippa topparna och färga allt i en färg och då känns 900 lite mycket. Jag har tänkt byta men nu blir jag lite osäker... hon vet i alla fall hur en lugg ska klippas på mitt huvud...

11:34 fm  
Blogger Jonna said...

När jag går till en ny frisör har jag alltid med mig en bild som liknar det jag vill ha. Om jag färgat det tidigare hos en annan frisör ber jag om att få färgerna nedskrivna på en lapp jag har med mig så att den nya frisören kan se vad som gjorts innan.

Om det inte blir bra, gå tillbaka o klaga! vänligt men bestämt =) Om jag inte är nöjd med håret känns hela jag fel.

3:43 em  
Blogger Annela said...

Jag släpper lodd min frisör och hon är så skicklig att jag alltid blir nöjd. Men att ta med en bild är nog en bra idé.

8:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home