Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

söndag, januari 06, 2008

Marängsviss och Ris á la Malta...frågor kring

Efter att ha tagit del av
http://handmade.smuligt.com/2008/01/04/omodernt/
inlägg om vad en äkta marängsviss bör bestå av, så förstår jag att detta är rätt forum för en fråga om en annan älskad efterrätt.
Alltså:
Av vad bör en Ris á la Malta bestå??

7 Comments:

Blogger Marianne said...

Vi äter den nog lite annorlunda för min gubbe vill inte ha appelsiner i. Färdig eller hemmagjord risgrynsgröt som man blandar med visspad grädde med lite vanlijsocker i sen gör jag saftsås till.

10:06 fm  
Anonymous Bim H-D said...

Inte en susning vad den bör bestå av... det är något av mina hatobjekt när det gäller matintag ;) Men yngsta dottern gjorde Ris á la Malta i mellandagarna till sig och killen... Undrar vad hon hade i den... snabbvariant på korven med risgröt... och saftsås till... men mer, hm... höll mig undan, så långt bort som möjligt, så jag kan inte skvallra om vad hon gjorde och INTE gjorde ;)
Må så gott... värmländskan... kramis ngn som väl stryks på Ravelry efter detta inlägget? ;) och jag vågar inte kolla på kurserna där ner... vill... :P

10:28 fm  
Anonymous Hugomamma said...

Hos oss finns två varianter; risgrynsgröt, grädde och apelsiner, kan bytas ut till clementiner på burk och så finns risgrynsgröt med grädde och jordgubbar, tinade saftiga.
Lika gott med båda två varianterna...
Mums!
Tack för en kul blogg!

11:39 fm  
Blogger Strumpstickan said...

1. Risgrynsgröt som är kall.
2. Vispad grädde.
3. lite vaniljsocker.
4. clementinklyftor.
5. saftsås som tillbehör

11:40 fm  
Blogger Kristoffer Lindh said...

Man kokar grötris som man sedan blandar med vispgrädde och socker och eventuellt vanilj, sen kan man ha i riven mandel om man vill. Alltså, man har ingen risgrynsgröt. Sen är en bärsås eller plommonkompott eller liknande gott att ha till, liksom apelsiner, som då givetvis ska vara filéade. Vad jag förstått hade man inte apelsiner i när man började med ris a la malta.

12:20 em  
Blogger Hedgren said...

Rester av risgrynsgröt, vispad grädde och en gnutta vaniljsocker. Serveras med sylt av jordgubbar eller hallon.
Att det sen finns något som kallas Apelsinris är en annan (och ganska förfärlig...) historia

tycker Hedgren

2:39 em  
Blogger Knit-Marie said...

Bra rutet, Hedgren!

5:14 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home