Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

torsdag, januari 17, 2008

Hur lösa problemet?


Här är jackan som jag skulle vilja sticka. Mönstert finns bara i M och jag vill ha den i XL. Större stickor ökar också på längden och blir lösare - dåligt för jacka. Problem är t.ex. att om jag stickar fler varv för fler cm, så blir halsringning och axel för stora. Hmmmm. Akuthjälp någon?

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, jag antar att det KANSKE kan stavas... korta och långa varv här och där... eller något liknande... Du behöver vidden på vissa håll, men speciellt kanske INTE vid halsringning osv... så där kan du alltså inte sticka ända upp, hm.. det är tanken jag tänker spontant... antagligen fel, men känns rätt vid en trött hjärnans första tanke ;)
Må så gott... värmländskan... kramis ngn som omgående skulle slänga mig på mail till Barbro ;) Hon vet säkert, hihihi... Ja, du vet vilken Barbro jag menar va? ;)

10:38 em  
Blogger Marika said...

Finns det en bild med mått?
I så fall kan du kolla hur stor halsringningen ska vara och räkna om modellen, med intakta halsmått.
Men du måste ju tänka på ärmhål etc.
Jag tycker du ska mäta dig själv, och göra ett pappersmönster och se hur det ser ut. Lägg till cm där du tror att de ska vara, och när du är klar, klipp ut det i ett gammalt lakan, och tråckla ihop och prova, då kan du se hur det skulle kunna bli, och kan göra förändringar utifrån det.

11:09 em  
Anonymous Anonym said...

Synd att jag inte kan hjälpa dig - skulle annars gärna gjort det.

12:00 fm  
Blogger Strumpstickan said...

På randningen mellan halsen och midjans intagning kanske det finns plats att utöka? så hade jag provat...

7:27 fm  
Blogger Strumpstickan said...

P.S Snygg jacka!

7:27 fm  
Blogger Eva i Halmstad said...

Hej
Jag har inte en aning om hur du ska göra men tycker att den är så snygg. Vill ha.
Eva.

8:36 fm  
Anonymous Anonym said...

Om längden är rätt så kanske du kan lägga till några ränder mellan det röda och det tokrandiga och sticka varven mitt på sidorna (under ärmen) lite kortare, eller lägga till ett exra rött parti mitt under, så hålen blir större. Då blir det ju bredare över axlarna och större ärmhål, och då blir det ju några fler ränder på ärmarna också. Sjukt cool jacka.

10:33 fm  
Blogger Knit-Marie said...

Hmmm..food for thought som utlänningen säger. Jag skulle ju helst vilja ha rillerna intakta hela vägen (det är inte intagning för midjan, utan istället kilar) men lösningen med förkortade varv är kanske den enda. Tänkte ju ha den enfärgar också, så det kanske går.
Tack för alla råd!!!

7:05 em  
Anonymous Anonym said...

Kolla på min hemsida www.wermland.nu/Stickning där finns ett linne som är stickat på samma sätt, där har jag gjort olika varianter beroende på hur kroppen ser ut, om den är tunn eller mer fyllig. Hoppas det kan vara till hjälp.

Barbro

9:26 em  
Anonymous Anonym said...

Hur går det? Räknar du än? ;)
Ser att Barbro tittade in också, hihihi... Och som vanligt hade hon ju i sin blogg en lösning på liknande problem... Borde ha vetat det... Men, räkna behöver man nog ändå, hihihi...
Dock meddelande hon mig att det nog INTE bli någon stickstämma i augusti, suck... Hur överleva en förmodligen hopplös sommar - till - och inte ha det att se fram emot... hemska tanke!!! Det blev plötsligt - HJÄLP!!!
Och gubben jobbar 2-skift numera så man kommer inte ens iväg på stickcafé och får träffa dessa härliga människor och få en tankeställare när Barbro slänger ur sig något helt spontant och man får en mycket stor AHA-känsla... varför har man inte tänkt på det innan, tex... Ja, jag kan INTE ta tåget heller... bil=ca20mil tor... ;)
Må så gott... värmländskan... kramis ngn som hoppas du får till tröjan!!!

9:49 fm  
Blogger Knit-Marie said...

VA!!! INGEN STICKSTÄMMA??? Fy bubblan, säger jag!
Rillejakken tonar alltmer bort i drömmarnas blå fjäll....

5:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home