Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

söndag, januari 06, 2008

Konflikt


OK...som jag anade är citrus vanligt förekommande.

Jag kommer nu att hävda följande:
Ris á la Malta består av:
Kokt grötris (ev. kall gröt), vaniljsocker, vispad grädde.
Till detta äts bär (i vårt fall hallon).

Allt med citrus kallas apelsinris och är också gott!

Nå, vad säger ni? Ska vi slåss?

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nopp, vi ska INTE slåss, du har rätt jö... :) Allt med citrus i kallas apelsinris eller vad det nu innehåller för citrus... basta... Undrar om det inte var innehållet du nämnde där som dottern använde... Hon har något recept från storkök (vårdhem) antar jag... de gör gröt och sedan ibland blir det ris á la Malta till vissa gamla som äter dåligt mm... och inte bara risgrynspuddning osv... eller både ock kanske tom... det går på ett ut att göra det så varför inte låta dem få det de vill och inte gå ner i vikt... de äter och DET är viktigt... men, dottern brukar vara sommarjobbar i kök... och mitt i sommaren? jajaja, det går väl då också, hehehe... säger hon som INTE äter det alls :p
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som kanske får vara kompis med dig på Ravelry ändå framöver... vi slåss ju inte, eller? ;)

8:56 em  
Anonymous Anonym said...

Ris à la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande, vilken i sin tur kan härledas till franskans Riz à l'amande = "ris med mandel". Rätten har alltså inget med Malta att göra.

/CH

9:06 em  
Anonymous Anonym said...

Kokt ris är ju ok, men några gör det på gröt :[

7:08 fm  
Blogger Strumpstickan said...

Clementinris:) Helst såna där på burk...

8:03 fm  
Blogger Britt-Marie said...

Håller med så åt vi det när jag var liten och så äter vi det fortfarande : )

En mycket viktig efterätt inte bara till jul.

Kram

9:10 fm  
Blogger Kristoffer Lindh said...

Det är ju väldigt roligt att med några kommentarer på en blogg slöå fast hur det ligger till med saker och ting. Hoppas detta blir ett återkommande inslag. Jag kommer däremot framgent hävda att, även om det egentligen går bra med gammal gröt, ris a la malta egentligen ska göras på kokt grötris.

9:33 em  
Blogger Thepas said...

Du kan få hur mycket "tyck synd" som helst. Speciellt med den där stora skålen med ris á la Malta som blänger på dig från bloggen. Den kan inte vara rolig att se när man är magsjuk.

I helgen ska jag, mannen och lillemannen vara hemma hos min mamma, extramormor med andra ord. Det ska bli mysigt!

5:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home