Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

fredag, december 28, 2007

Moebius och prickig dricka. Vintage soda and twisted shawl.


K och T rensade ut en del av sina gamla sparade ting ur källaren och då fann vi denna prickiga dricka från 1997. Bäst före maj 2001. Får bli ett utställningsföremål.
The two who've moved out finally got round to sorting out their stuff in the basement. This is one of the finds - vintage soda from 1997. Best before May 2001. Hmm..not feeling very thirsty.

Mitt första försök med Moebius. Den blev lite stor.. kan man tvätta den mer lagom undrar jag. Vet du?
My first attempt at Moebius. Casting on, picking up and starting is a bit of a challenge but then it's plain sailing.

3 Comments:

Blogger Kristoffer Lindh said...

När man kollar på din blogg inser man stickningens oanade potetialer, endera dagen får jag ta och lära mig att sticka. Jag menar hur coolt är det inte med ett stickat moebiusband?

12:02 fm  
Blogger Strumpstickan said...

Jag provade nyss att tvätta och filta för första gången och tyckte inte alls att det belv fint så var försiktig så den inte krymper mer än du tänkt..

snygga färger!

7:56 fm  
Anonymous Anonym said...

Hm. den där drickan minns jag inte alls, nopp... den måste vara en klenod... och dess innehåll kanske ÄR en orsak till att den finns kvar? inhandlades två - och det var nog? ;)
Hm... är det rent yllegarn kan du nog tvätta den försiktigt i tvättmaskinen ja... testa med 40grader först... eller 30 om du vet med dig att den centrifugerar hårt... om det är alpaca så tovar det något förskräckligt sägs det... och om man blandat två garner i ett plagg kan det bli lite knas i slutresultatet... men, testa 30grader och vissa slänger med något mer... jag har tovat en del, och det har fungerat toppen i tvättmaskinen... dock har jag INTE testat alpaca, men LÄST på bloggar att det tovar MYCKET och fort och lätt ;) Och sedan kan du spänna ut det om du tycket det ser lite konstigt ut... jajaja, det GÅR att blocka en möbius också - DET har jag gjort med en - och en väntar sedan evigheter på den chansen ;)
Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som börjar komma till liv efter ett par arbetsdagar - en tur med familjen på shopping och en dag med huvudet i en hink och hiskelig huvudvärk... dock mör idag också :(

9:30 fm  

Skicka en kommentar

<< Home