Ett 10årigt mysterium löst Mystery solved
På semester i Spanien 1998 såg vi stora planteringar av träd. Vi listade ut att de, vid annan tidpunkt på året, bar en frukt kallad mispel, men hur den såg ut och smakade fick vi aldrig veta.
I kväll kom en av sönerna med en frukt från sin ekolåda ...mispel!
Nu vet vi hur den smakar. Han hade också med en vaniljskida, så nu har jag en svårslagen smakduo, Unga Farbrorn!
On vacation in Spain, 10 years ago, we saw large plantations of trees and wondered what fruit they might bear. It wasn't the season so we never got to try them. This evening T came round with one - turns out it's called nispora (mispel in Swedish). He also brought a vanilla pod.
4 Comments:
Den ser god ut, mispeln:)
Åh, jag visste inte ens att mispel var ätbart! Så spännande! Är verkligen avundsjuk på alla som kan beställa ekolådor, men det verkar bara finnas i Stockholmsområdet, tyvärr. Men förr eller senare sprider sej kanske det fenomenet ut till landsorten också?
Så härlig Candle Flame ser ut!!!
Kram!
vi tittade på ett avsnitt ur Midsomer murders med titeln mognad genom förruttnelse (så var det översatt) och då jämförde de med hur mispelns frukt behöver jäsa för att mogna. Barnabys tråkiga fru kokte marmelad av mispelfrukt... Kan du jämföra smaken med något?
Jag ska testa så fort jag får chansen!
Skicka en kommentar
<< Home