Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

tisdag, oktober 27, 2009

Dawit fyller år

2956 dagar i eritreanskt fängelse, utan rättegång, för att han vågade stå upp för demokratin.

"I dag fyller Dawit Isaak 45 år. Mitt i ett liv som han lever för oss andra. Han skall bli fri. Men medan friheten förbereds tänker jag på dem som varit före honom: Gandhi, Gramsci, Anne Frank, Nelson Mandela, Steve Biko, Andrej Sacharov, Akbar Ganji, Aung San Suu Kyi. Och tusen, tusen namnlösa liv som levts i orättfärdig fasa. Meningen med deras liv visas av deras namn. Men den upprätthålls inte utan oss andra, som fortsätter utföra tecknen, yttra orden och bekräfta för varandra att så skall det aldrig bli här, aldrig igen. Nej, det är ingen vanlig dag. Inte i ­Eritrea. Inte här."
Sverker Sörlin
kulturdebatt@dn.se

DN 091027

2 Comments:

Blogger Eldstickan said...

Det är verkligen bedrövligt, framför allt att man inte ens vet om han lever...Jag lider med hans familj...Hoppas din familj mår bra!

Kram A

9:36 fm  
Blogger görel said...

En stor skam är det. Och jag tycker att UD och svenska regeringen kunde göra mycket mer.

11:30 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home