Knit-Marie

Det är inne att sticka! Men målet är inte att producera tröjor och halsdukar, utan att varva ner och lösa livsproblem.En hjärnforskare går så långt som att säga att stickning har samma effekt på oss som meditation, yoga och qi gong. Ulrika Lokrantz Ur PS! juni-augusti 2006 Knitting is the thing to do! A scientist, specialising in the brain, even goes as far as to say that the effect of knitting is the same as with meditation, yoga and qi gong. Ulrika Lokrantz (Transl. BM Lind)

måndag, augusti 06, 2007

Dalademokraten om stickstämman



103 stickentusiaster (102 kvinnor och en man) är på Leksands Folkhögskola för att delta i en fyra dagar lång stickstämma. Deltagarna kommer från hela landet, glada hobby-stickare blandat med yrkesstickare. - Vi har kurser, föreläsningar, studiebesök och en stor workshop, berättar Karin Kahnlund från Leksand.

Intresset för stickning är rekordstort just nu, berättar arrangörerna Karin Kahnlund och Susanna Thors Sköld. Stickstämman blev fulltecknad redan efter fem dagar när inbjudan gått ut i slutet av januari.

Dalarnas tur

- Det har hållits stickstämmor runt om i landet de senaste fem somrarna, senast 2006 på Gotland, säger Karin Kahnlund.
- Nu tyckte vi att det var dags att visa upp Dalarnas fantastiska sticktraditioner. Senast det hände något liknande här var 1986 på Sätergläntan i Insjön. Vår förhoppning är att alla ska inspireras av färg, form och framför allt tvåändsstickningen.
MATS RÖNNBLAD Källa www.dalademokraten.se